klubmesterskab 2016
20-09-2016

Klubmestre kåret på Volstrup

 

Det var to erfarne spillere, der løb med sejren, da der blev afviklet klubmesterskaber på Volstrup i weekenden i fantastisk golfvejr. Lørdag spillede alle 27 deltagere to runder golf – og søndag  var der finalerunde med de fire bedste damer og de otte bedste herrer. Sidstnævnte gruppe blev dog til 11, da hele fire spillere delte ottendepladsen efter førstedagen.

Men damerne først. Her havde Lene Ugilt, Fie Phørckzen Clausen, Sanne Løhde og Bente Brøndum kvalificeret sig til søndagens finale – Lene med fire slags forspring til Fie – mens Sanne og Bente var lidt længere efter, men kun havde et slag imellem sig i kampen om tredjepladsen. Den kamp trak Sanne sig sejrigt ud af – hun øgede føringen fra et til seks slag og snuppede sikkert tredjepladsen. I kampen om mesterskabet lykkedes det også Lene at holde Fie bag sig. Efter tre runder i 77, 80 og 78 slag sluttede hun samlet otte slag bedre end Fie på andenpladsen. Det er tredje år i træk at Lene Ugilt bliver klubmester – og sjette gang i alt.

 

Spænding hos herrerne

Hos herrerne var der spænding om mesterskabet helt frem til allersidste hul.

Kristian Nielsen havde bragt sig i spidsen efter lørdagens to runder i henholdsvis 71 og 73 slag. Det var seks slag bedre end den forsvarende mester Jakob Tinggaard og yderligere seks slag foran Peter Nørregård Olesen. Føringen ned til Jakob skrumpede hurtigt ind i løbet af søndagens runde – og faktisk førte Jakob på et tidspunkt. Men så satte Kristian en solid slutspurt ind. Først holede han et indspil for birdie på 16. Derefter sluttede han af med to sikre par på 17. og 18. for en runde i 74 slag – og en samlet score efter de tre runder på otte over par. Det var lige præcis et enkelt slag bedre end Jakob Tinggaard, der dermed i år måtte nøjes med andenpladsen  - men som trods alt kunne glæde sig over at have leveret turneringens bedste runde med sin 69er søndag. Mikkel Wraae Hansen fik kæmpet sig op på tredjepladsen efter en 70er søndag. Det var anden gang Kristian Nielsen vandt klubmesterskabet på Volstrup.

 

Fire nye stablefordmestre

Samtidig med klubmesterskaberne blev der også afviklet stablefordmesterskab. De 56 deltagere var opdelt i fire rækker – mænd og kvinder i henholdsvis over og under 60 år. Lørdag spillede alle 18 huller, og søndag var der finale for de fire bedste damer og otte bedste herrer i hver række.

I damer under 60 løb June Wraae Poulsen med sejren med 71 point – et point bedre end Gudrun Bugge og Hanne Østergaard. Her blev førstnævnte toer på grund af en bedre sidste runde. For damer over 60 blev det til sejr til Jette Aalborg, der lavede 64 point – tre flere end Annegrethe Pedersen og med Lene Christensen yderligere et point efter.

I rækken herrer under 60 vandt Allan Jørgensen med samlet 78 point – tre bedre end Mikkel Kirkskov Nielsen på andenpladsen og med Leif Nielsen yderligere tre point efter.

Hos de ældste herrer snuppede Søren Kristensen sejren med 70 point – to point bedre end Leif Christensen – og med Svend Kuch et point længere tilbage.