Klubmester 2015
25-09-2015

De yngste slog de ældste
 

De yngste var de bedste, da der i weekenden blev afholdt klubmesterskaber i Volstrup Golf Klub. Hos herrerne vandt den kun 16 årige Jakob Nikolaj Tinggaard sit første klubmesterskab, mens Lene Ugilt Hansen, der var yngste deltager hos kvinderne, for andet år i træk, og femte år i alt, løb med sejren.

 

Betingelserne var noget nær perfekte, da 24 mænd og 10 kvinder lørdag morgen tog hul på to runder golf på Volstrup Golf Center. Med solskin og meget lidt vind var der basis for godt spil og gode scorer– og det blev der leveret. Allerbedst af Jakob Tinggaard, der aldrig tidligere havde gået en runde i under par. Men det gjorde han lørdag - ovenikøbet to gange i træk. 68 slag brugte han på hver af de to runder – og det bragte ham komfortabelt i spidsen med hele ni slag ned til Kristian Nielsen på andenpladsen inden søndagens finalerunde.

 

Næsten samme forspring var der hos kvinderne. Efter en 79er og en 84er var Lene Ugilt otte slag foran Sanne Løhde inden de sidste 18 huller.

 

Otte mænd og fem kvinder klarede cuttet til søndagens finaler. De bedst placerede gik ud sammen til sidst – og ligesom om lørdagen i fantastisk vejr. Hverken hos mændene eller kvinderne blev der stor spænding om udfaldet. Der var både Jakob Tinggaard og Lene Ugilt for stabile med runder i henholdsvis 76 og 81 slag.  Jakob vandt med sammenlagt otte slag ned til Kristian Nielsen og med Mikkel Wraae Hansen yderligere 10 slag efter. Hos kvinderne sluttede Lene 11 slag foran Sanne Løhde og 22 slag bedre end Bente Brøndum  på tredjepladsen.

 

Inden søndagens finalerunde blev slået i gang kæmpede 60 deltagere for første gang på Volstrup om stableford mesterskabet, der fremover afvikles sammen med klubmesterskaberne.  I rækken kvinder under 60 år vandt Bente Andersen med fire point ned til Susanne Nielsen på andenpladsen. Kvinder over 60 blev vundet af Karen Outzen foran Karen Marie Søby. Peter Jacobsen var bedst i mænd under 60 – et point bedre end Erik Astrup Sørensen. Og sluttelig vandt Per B. Ladefoged mænd over 60 foran Henning Outzen.

 

Efter stableford mesterskabet valgte flere af deltagerne at slutte en skøn golfdag af med at følge afgørelsen om klubmesterskabet ude på banen, mens andre nøjedes med slutningen på 18. green fra en plads i solen på terrassen.  Her blev weekendens slag også fejret dagen før, hvor Kristian Nielsen gav whisky for at fejre sit første hole in one nogensinde – en præstation han leverede på hul 2 på første runde lørdag. Da han var den første, der laver hole in one i en turnering, var der også et lækkert Seiko ur fra sponsor Torben E Møller for den præstation.