Golf Team volstrup
19-08-2015

Drama i Volstrup i sidste spillerunde

Der var rigtig meget på spil, da Volstrups hold i Danmarksturneringen spillede sæsonens sidste matcher i den forgangne weekend. For herreholdet i 3. division var der både mulighed for op- og nedrykning. Lørdag ude hos Tange Sø kiksede førstnævnte mulighed dog, og i stedet kom nedrykningsspøgelset meget tæt på, da matchen tabes 6-8 efter en drabelig afslutning på den afgørende foursome. Tue Vad, Jakob Tinggaard, Mikkel Wraae Hansen og Jakob Øvli Kristensen stod for de seks Volstrup point med henholdsvis to sejre og to delte matcher.

Det betød, at førsteholdet for alvor havde ryggen mod muren inden sidste og afgørende kamp søndag, hvor Viborg var på besøg på Volstrup. En sejr var ikke nok. Sejren skulle også være større end cifrene 10-4, som Viborg havde vundet de to holds første indbyrdes opgør med.

Volstrup singlerne gør det fornemt – med sejr til Jens Knudsen, Jakob Tinggaard, Mikkel Wraae og Jakob Øvli vinder Volstrup fire ud af fem singler, så stillingen er 8-2 inden afgørelsen på foursome, hvor der er fire point på spil. Efter 16 huller er Viborg oppe med et hul, men så indleder Martin Øvli og Kristian Nielsen en skarp slutspurt. Først sender Martin teeslaget på 17. meget tæt på pinden – og Kristian holer birdieputtet. Dermed er de helt lige inden 18. hul, hvor Martin og Kristian trods en tur omkring roughen får hentet en par. Det er præcis nok til at vinde hullet og dermed matchen. Med en samlet sejr på 12-2 er Volstrup klar til endnu en tur i 3. division til næste sæson.

 

Damerne skal spille om oprykning

Volstrup har også mulighed for at få et damehold i 3. division næste sæson. Det blev en kendsgerning allerede lørdag, da Hobro blev besejret 5-4. Dermed var matchen søndag mod Rold Skov uden betydning og det var også tydeligt på det spil, der blev leveret! Heldigvis lykkedes det holdkaptajn Karen Marie Søby at få sat lidt gang i spillerne, så det alligevel endte med endnu en kneben 5-4 sejr. Ligesom lørdag var det Sanne Løhde i 3.single samt Bente Brøndum og Lene Ugilt i foursome, der hentede pointene. Damerne har dermed vundet alle sæsonens seks matcher.

Sammen med ni andre puljevindere i kvalifikationsrækken skal Volstrup nu spille om fire oprykningspladser til 3. division. Det sker i Mollerup ved Århus lørdag d. 5. september, hvor der også spilles tre singler og en foursome. Her gælder det dog slagspil, så de næste par uger byder på benhård træning for holdet, der udover de førnævnte tæller Linda Plougstrup og Karna Corneliussen.

Sidste Volstrup hold i aktion i weekenden var andetholdet i kvalifikationsrækken. Lørdag var de på besøg i Mariagerfjord og vandt med 9-5. Der var sejre til Mogens Flugel og Bjarne Bleicken i single samt Svend Erik Pedersen og Peter Nørregård Olesen i foursome, og så delte Jonas Ellegaard sin single. Søndag gjaldt det Aars på hjemmebane, og her var Volstrup spillerne lidt for gæstfrie. Bjarne Bleicken, Carsten Oddershede og foursome med Svend Erik og Mogens Flugel delte deres matcher, mens Jonas Ellegaard med en sejr sluttede en fornem sæson af som ubesejret i alle sine matcher.